home (logo)

 

terug

Eigenaar, stichting, BV…bent u rechtspersoon en in bezit van een monumentale buitenplaats of villa met een tuinaanleg van belang eromheen dan kunt u in aanmerking komen voor het project. In tegenstelling tot de BRIM subsidies vragen wij geen complex buitenplaats status. In tegendeel, juist die buitens die overal buitenvallen - veelal de laat 19e eeuwse buitens - zijn onze doelgroep. Hier is zoveel cultuurhistorie die verloren gaat, dat wij juist deze groep hiermee van dienst kunnen en willen zijn.

Als Tuinen van Vroeger ergens instapt, doen we dat voor 120%. Dat betekent voor de eigenaar dat er een tuinhistorisch onderzoek, beheerplan en eventueel natuurwaarde onderzoek moet zijn of moet worden uitgevoerd. Dit is een forse investering. Eventuele eerdere plannen dienen van voldoende inhoud zijn, deze beoordeling is aan ons.

Tuinen van Vroeger bemiddelt tussen de partijen en draagt zorg voor de aansturing van de vrijwilligers, de eigenaar heeft hier geen zorgen over. Gezamenlijk bepalen we inzet en visie en volgen we het proces van beheer met regelmatig overleg. Maatwerk…..

De kosten voor een groep vrijwilligers, inclusief de aansturing, lezingen, uitstapjes en organisatie bedragen afhankelijk van de samenstelling rond de
€ 50,.- excl. BTW p.p.p.d. Hoe wij deze kosten verrassend laag kunnen houden en u toch kunnen bedienen met een hoogwaardige aansturing, leggen we u graag een keer persoonlijk uit.

terug